ZÖLDUGARRAL MINDENT!

2023. évtől új támogatási rendszer lép hatályba. Szeretnénk felhívni figyelmét néhány olyan fontos előírásra, melyek jelentősen befolyásolhatják a vetésszerkezetet.

Az egyik legfontosabb szabályozási elem, hogy

  • a szántóterület 4 %-án parlagoltatni kell (beleértve a helyrajzi számhoz tartozó nem termő fás sávokat, bokros területeket, stb.),
  • vagy a szántóterület 3 %-án szükséges parlagoltatni, és 4%-án nitrogénmegkötő növényeket és/vagy zöldtrágya célú másodvetést kell termeszteni.

Az Agrár-környezetgazdálkodási programban és a VP ÖKO-ban résztvevők a parlagra vonatkozó előírásokat, kizárólag zöldugarral tudják teljesíteni, ugyanis az AKG-ban a pihentetett terület nem támogatható!

Ebben az esetben javasolt a 4% parlag előírást választani, így 4% zöldugar területtel teljesíthető az előírás. Ezzel a következő évekre is megfelel a követelményeknek!

A pillangós zöldugar további előnye, hogy szálas fehérjenövény támogatást is igényelhet rá!

A keveréknek összefüggő állománynak kell lenni, ezért javasoljuk a zöldugar felülvetést azoknak a gazdáknak, akiknek pl. aszállyal érintett területei voltak, és ezeket a területeket AKG előírás teljesítésében számolták el.

A fentiek tükrében, szeretnénk figyelmébe ajánlani pillangós zöldugar keverékünket, melyet március 31-ig kedvezőbb áron vásárolhat meg!

Rendelés itt

Kérdés esetén hívja kolléganőinket a +36-30/536-0526 vagy a +36-20/269-6065 telefonszámon!