Előtérben a szója és a cirok

A szélsőségessé váló éghajlati körülmények mellett egyre inkább bizonyossá válik, hogy a megszokott növénytermesztési és agrotechnikai gyakorlatok, alkalmazott vetésszerkezetek változtatásra szorulnak. Tapasztalataink alapján érdemes több lábon állni, új megoldásokat és új növényfajokat bevonni a gazdaság életébe, ezáltal csökkentve a termesztési kockázatokat.

A nagy vízigényű kukorica helyett jó alternatíva lehet a Magyarországon is egyre keresettebb szemes cirok, ami beltartalmi értékeit és takarmányreceptúrákba való beilleszthetőségét tekintve hasonló a kukoricához, azonban számottevően jobban bírja a szárazságot és az extrém körülményeket.

Találja meg Ön is a számára legideálisabb cirok fajtát:

ES WILLY – Piros szemű szemes cirok

ARMORIK – Piros szemű szemes cirok

SHAMAL – Piros szemű szemes cirok

A cirok mellett szeretnénk még figyelmébe ajánlani a szóját, amely a 2022-es, aszályos évben ismét bebizonyította, hogy érdemes foglalkozni vele. Amellett, hogy a nitrogénműtrágya-igénye minimális, kedvező hatással van a talaj levegő- és vízgazdálkodására, kiváló előveteménye a kalászosoknak. Csapadékszegény években is képes 2 tonna feletti termés elérésére.

A sikeres szójatermesztésnek alapfeltétele azonban a jól átgondolt fajtaválasztás, az aszályra és stresszre jól reagáló, az adott termesztési körzetben biztonsággal beérő növények kiválasztása.

Ehhez nyújtunk segítséget változatos fajtakínálatunkkal:

POMPEI szója

ES COMMANDOR szója

ES MENTOR szója

ORPHEUS szója

 Szeretnénk felhívni figyelmét, hogy egyes vetőmagok készletei korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre!

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését, vagy egyéb vetőmagra (kalászos, zöldtrágya, egyedi keverék, stb.) lenne szüksége, esetleg kérdése merülne fel a fajtákkal és az árakkal kapcsolatban, keressen minket az alábbi elérhetőségen:

+36 30/536-0526

További információkért kövesse Facebook oldalunkat: https://www.facebook.com/agrarauditker !